Nieuw: groepsintervisie “omgaan met werkdruk”

Hoe ga jij om met werkdruk? Hoe pakken jullie dit als team samen op? In de kern zijn dit de belangrijkste vragen die centraal staan tijdens deze intervisiesessie. In team- of in groepsverband bespreken mensen onder ervaren begeleiding het thema werkdruk en – als werkdruk een last is geworden – maken zij een concreet plan van aanpak om de oorzaken doelgericht aan te pakken. Het is dus ‘oplossingsgerichte’ intervisie. De sessie duurt circa drie uur.

De begeleider stuurt vooraf informatie over werkdruk op naar de deelnemers samen met een paar prikkelende vragen om de gedachten wat aan te scherpen. Het intervisiegesprek wordt grotendeels gestuurd door de deelnemers zelf en de begeleider faciliteert en regisseert waar nodig op hoofdlijnen. Daarnaast hanteert de begeleider een gesprekslijn, die in ieder geval aandacht besteedt aan:

 • Onderwerpen die tijdens de voorbereiding met het team/opdrachtgever zijn besproken;
 • Het verkennen van de oorzaken van werkdruk, zoals:
  • Onbeheersbare werkvoorraad;
  • Omstandigheden die belemmeren en frustreren;
  • Invloed van de organisatie- en groepscultuur;
  • Persoonlijk gedrag en drijfveren van teamleden;
 • Samenwerking in het team om werkdruk aan te pakken;
 • Het toewerken naar concrete afspraken voor actie.

De intervisie wordt begeleid door Hans Takács. Hans is veranderkundige, trainer, gecertificeerd coach en heeft een ruime ervaring met het begeleiden van intervisiesessies tot en met het opzetten, implementeren en begeleiden van ‘intervisie-platforms’ voor de gehele organisatie.

Naast ‘werkdruk’ zijn er ook andere thema’s voor intervisie beschikbaar: ‘persoonlijk leiderschap’, ‘mentale veerkracht’, ‘onderstroom van feedback’, ‘zelforganisatie’, ‘kwetsbaarheid’, ‘verbinding/op afstand werken’, ‘weerstand’ en ‘kwaliteiten, talenten, valkuilen en blinde vlekken’. Uiteraard kunnen ook eigen thema’s voor intervisie worden ingebracht en op maat worden gemaakt.

Meer informatie

Voor informatie of voor het maken van een geheel vrijblijvende afspraak kunt u bellen met Hans via 06 5110 5240 of gebruik maken van het contactformulier.