Coaching

Jaarlijks begeleid ik circa 15 mensen in hun ontwikkeling en bij het realiseren van ambities. Van hoog tot laag in de organisatie, jong en oud en met verschillende vraagstukken. Mensen, vaak op een kantelpunt in hun professionele en/of persoonlijke leven.

Coaching vindt plaats aan de hand van het 4Z-model. Het model is door mij ontwikkeld en werkt met behulp van (een combinatie van) bestaande methodieken en inzichten. Zo gebruik ik onderdelen van RET, NLP, Deep Democracy, Systemisch werken, Transparante communicatie en Voice dialogue. Het fundament van de aanpak is gebaseerd op inzichten van Carl Jung, Viktor Frankl en Alan Watts. Uiteraard is het coachingstraject altijd maatwerk en afgestemd op de leer- en/of levensvragen van de coachee. 

Het coachingstraject verloopt in grote lijnen als volgt:

  • Uitgebreide intake
  • Opstellen coachingsplan met ontwikkelpunten en doelen
  • Afstemmingsoverleg met coachee en opdrachtgever
  • Houden van de eerste serie overeengekomen coachingssessies
  • Halverwege het traject een afstemmingsoverleg met coachee en opdrachtgever
  • Houden van de tweede serie overeengekomen coachingssessies
  • Evaluatiegesprek op basis van het coachingsverslag met coachee en opdrachtgever

Coaching is altijd persoonlijk, vandaar deze algemene informatie. Behoefte aan gerichte coaching of midden in een levensvraag en op zoek? Laat het mij weten via het (vertrouwelijke) contactformulier en ik kom op de lijn. Bellen kan uiteraard ook: 06 5110 5240.

In 2017 verscheen mijn boek “Veranderkracht, veranderen door vooral jezelf te blijven”. Dit boek geeft een mooi inkijkje in hoe je je verborgen krachten kunt aanboren voor meer betekenis en persoonlijke effectiviteit.  Lees hier meer over het boek.

f3e273b7-0ea1-45b3-a534-4a2cb77908c2