Boek Veranderkracht

boek-voorkant-def

In 2017 verscheen mijn eerste boek: “Veranderkracht, veranderen door vooral jezelf te blijven”.

Mag ik een beroep doen op je verbeelding? Stel je eens voor dat delen van je mindset en je onderbuik een onzichtbaar contract met jou hebben afgesloten over hoe zij zullen reageren als jij (bedreigende) veranderende omstandigheden ervaart. Op je werk bijvoorbeeld, of als er privé van alles gebeurt. Vooral als jij je niet zeker voelt treedt het contract in werking en gaan ongevraagd de tandwieltjes van jouw denk- en onderbuikroutines als een geoliede machine voor je aan het werk en beïnvloeden je gedrag of de woorden die je kiest.

Voel jij je plotseling machteloos? Dreigt er een situatie van kwetsbaarheid? Verwacht jij dat je mensen moet gaan teleurstellen? In een ‘split-second’ zet jij onbewust je ongeschreven contract in werking en ga je als vanzelf bijvoorbeeld dingen goedpraten, pijnlijke emoties negeren of ga je pleasen en controleren. Herken je dit in meer of mindere mate bij jezelf? Ik denk het wel, iedereen heeft immers een persoonlijk contract, zo is mijn ervaring. We hebben allemaal onze eigen reflexen om met veranderingen om te gaan. Neem een reorganisatie op het werk. De één ruikt kansen en de ander voelt nattigheid. Dit geldt ook voor weerbarstigheid in de privésfeer. Een midlife ‘change’ leidt niet bij iedereen tot een crisis. Maar wat nou als veranderingen je ‘gevangen’ houden? Als je blijft hangen in een vicieuze cirkel van routines en je steeds minder van betekenis bent. Voor jezelf en voor anderen. De vraag is, hoe ver laat je het komen? Wanneer neem je verantwoordelijkheid voor je eigen rol en hoe pak je dat aan? Tijd voor veranderkracht!

Het boek Veranderkracht, veranderen door vooral jezelf te blijven is speciaal voor mensen die dealen met stevige veranderingen en weerbarstige omstandigheden en daar niet effectief mee om kunnen gaan. ‘Veranderkracht’ gaat over thema’s als creatief denken, onbevangen met je gevoelens omgaan en het loslaten van onwerkbare gedragsroutines. Iedereen heeft veranderkracht, je moet het alleen bij jezelf herkennen, activeren en de ruimte geven. Daarnaast zijn deze thema’s prima te gebruiken door teams en organisaties die collectief willen inspelen op veranderende omstandigheden.

Als (team)coach, trainer, adviseur en veranderaar begeleid ik mensen individueel, in teams en organisaties bij het mobiliseren van veranderkracht. In het boek schrijf ik over thema’s die met veranderkracht te maken hebben, zoals een opportunity mindset, het openbreken van het ongeschreven contract, werken met een persoonlijk kompas en wat je kunt leren van een stand-up comedian. Het begrip ‘betekenis’ heeft een belangrijke rol in het boek. Dit verwijst naar een situatie waarbij veranderingen zelfbewust en onbevangen in gedrag worden vertaald, met nog meer waardering, erkenning en acceptatie van jezelf als doel. Bijzondere aandacht is er dan ook voor het herstellen van de relatie met (liefde voor) je authentieke zelf. Veranderkracht werkt het beste als je (weer) volledig gehecht bent met jezelf. Er wordt verder ingegaan op een bonte verzameling van onderwerpen om heerlijk op jezelf te reflecteren en aan jezelf te ‘sleutelen’. Hiermee is het boek ook geschikt voor iedereen die, zonder verdere veranderambities, gewoon vanuit nieuwsgierigheid meer over zijn of haar denk- en onderbuikroutines zou willen ontdekken. En wie het nodig vindt om veranderingen (nu eindelijk) met open vizier te lijf te gaan biedt het boek praktische zelfhulpstappen.

In dit boek maak ik gebruik van mijn jarenlange ervaring met mensen en bij verschillende organisaties. Veel van de praktijkvoorbeelden zijn voor iedereen herkenbaar, in welke setting of met welke achtergrond dan ook. Daarnaast ben ik openhartig over mijn eigen ‘verhaal’ waarmee het boek nog meer bijdraagt aan zelfreflectie bij de lezer.

Er is ook een plezierige recensie op managementboek.nl verschenen. Lees hier de recensie.

Uiteraard heeft Sofie Takács ook nu weer de omslag verzorgd.

Het boek is hier te bestellen via het contactformulier. Het boek kost (zonder kortingscode) € 19,95 (incl. BTW en ex. verzendkosten). Het boek is ook bij de reguliere online kanalen, zoals Bol.com en (mijn)managementboek.nl te bestellen.