Training

training2

In de afgelopen jaren is een groot aantal in company trainingen (door)ontwikkeld en bij verschillende organisaties gegeven. De trainingen zijn praktisch, laagdrempelig en hebben een stevige theoretische basis. Het programma is maatwerk en komt tot stand na overeenstemming met de opdrachtgever. De werkvormen zijn verfrissend en creatief.

Van alle hieronder genoemde trainingen is ook een zogeheten “KorteKlapSessie” (KKS) beschikbaar. Dit is een verkorte versie van circa 2,5 uur over het onderwerp. Ook wel een ‘snack-sessie’. Het onderwerp wordt op hoofdlijnen toegelicht en samen met de deelnemers wordt een interactieve vertaalslag gemaakt naar de praktijk. Handig voor als er weinig tijd is voor een echte training en het onderwerp toch actueel is/wordt. De KKS is met name geschikt voor groepen van 30 – 80 deelnemers. 

Training “Cirkel van verantwoordelijkheid”
Verantwoordelijkheid nemen is nog best lastig. Tijdens deze training leer je in acht stappen hoe je zelfbewust en onbevangen van passief naar actief gedrag komt en daarbij jezelf steeds beter leert kennen. Het programma is zo ingericht dat je aan de hand van een eigen voorbeeld de acht stappen snel in praktijk kunt brengen. Meer informatie, lees hier of bestel hier de brochure. Duur: twee dagdelen. Investering: in overleg.

Training “Veranderkracht”
Hoe speel je in op veranderende omstandigheden en blijf je vooral jezelf. Hoe zet je je (creatieve) denkkracht in en hoe ga je om met onbestemde emoties van onzekerheid en machteloosheid. Hoe krijg je nog meer invloed op je eigen effectiviteit. Tijdens de training wordt gewerkt met het boek “Veranderkracht, veranderen door vooral jezelf te blijven”. Veranderkracht zit al in je, je moet het alleen herkennen, activeren en de ruimte geven.
Duur: twee dagdelen. Investering: in overleg.

Training “De Onderstroom van feedback”
Waarom vinden we feedback zo belangrijk en komt het moeizaam van de grond? In de onderstroom van organisaties, teams en mensen individueel spelen een groot aantal motieven. In deze training besteden we aandacht aan een aantal ‘onderstroom-dingetjes’ die van invloed zijn op feedback, bijvoorbeeld: feedback-mindset, groepsdruk, ranking, imagobewustzijn, voorbeeldgedrag, transparante communicatie en persoonlijk leiderschap. Na het volgen van de training kan feedback een routine worden en zorgen voor betere prestaties en relaties.
Duur: twee, drie of vier dagdelen. Investering: in overleg.

Training “Anders kijken naar fouten”
Veel mensen hebben bewuste en (vaker nog) onbewuste overtuigingen en oordelen bij het maken van fouten. Zo staat het bij velen voor falen en onkunde en is het slecht voor je status. Uiteraard zijn er ook andere, meer stimulerende, overtuigingen en oordelen denkbaar. De manier waarop je tegen het maken van fouten aankijkt wordt sterk beïnvloed door je denkstijl of te wel je mindset. Omdat mindsets niet in cement gegoten zijn, zijn die te veranderen. Dit geldt ook voor de collectieve mindset van een heel team. Mensen en teams die het maken van fouten of het nemen van risico’s lastig vinden kunnen dit herstellen.
Duur: twee dagdelen. Investering: in overleg.

Training “Mindsets”
Wat zijn jouw denkroutines en wat doen die voor je gedrag? Heb je meer van een op stabiliteit of juist meer van een op groei gerichte mindset? Alles van je mindset is goed en bruikbaar en soms heb je meer nodig als je kijkt naar je ambities In deze training leer je met behulp van de Mindset-scan je denkkracht te vergroten, die veerkrachtig in te zetten en af te stemmen op je ambities. Dit wordt een ‘opportunity mindset’ genoemd. De training is ook voor teams heel nuttig: hoe werkt onze collectieve mindset en hoe komen wij tot een collectieve opportunity mindset?
Duur: twee, drie of vier dagdelen. Investering: in overleg

Training “Effectiever met emoties”
Gevoelens en emoties spelen een steeds belangrijkere rol in het werk. Het gaat steeds vaker over inleven en verbinden en opkomen voor jezelf in dynamische netwerken. Vaak ontstaan er spanningen; met anderen en vaker nog met jezelf. In deze training leer je je gevoelens en emoties te ‘begrijpen’, leer je er mee om te gaan en ze te gebruiken. Gevoelens en emoties blijken geen belemmeringen maar signalen voor nog meer effectiviteit.
Duur: twee dagdelen. Investering: in overleg.

Training “Stress als bondgenoot”
Het maakt uit voor de impact van stress hoe je er over denkt. Is het je vijand dan heb je er last van of denk je dat het je van dienst kan zijn? We gaan op zoek naar de bronnen van jouw stressgevoel en –respons en kijken wanneer er sprake is van irrationele gedachten. Verder besteden we aandacht aan de innerlijke dialogen met jezelf: maak kennis met je eigen kritische, behagende en/of perfectionistische stemmen en zet daar eens een ander stemmetje tegenover.
Duur: twee dagdelen. Investering: in overleg.

Training “Zelfreflectie”
Hoe haal je nog meer uit jezelf en vergroot je je effectiviteit? In de training gaan we in op methoden van zelfreflectie en leer je je bewust te worden van je eigen routines in denken, voelen, gedrag en communicatie. Voor teams kan er een module “Intervisie” aan toegevoegd worden.
Duur: twee dagdelen (drie dagdelen met de Intervisie module). Investering: in overleg.

Training “Grenzen stellen, bewaken en handhaven”
Opkomen voor jezelf en de relatie goed houden. Dat is de strekking van deze training. We gaan in op grensoverschrijdend gedrag en hoe daar mee om te gaan en kijken naar timing voor assertiviteit. Ook wordt aandacht besteed aan een transparante en verbindende communicatiestijl.
Duur: twee dagdelen. Investering: in overleg.

Training “Transparante communicatie”
Transparante communicatie is eerlijke en open communicatie. Naar anderen toe en vooral met jezelf. Ken je je eigen smoezen en routines? Ben je je bewust van je eigen ‘leugentjes om bestwil’. Transparante communicatie is a way of life en te leren. Ga de uitdaging aan om je bewust te worden van de samenhang tussen jouw denken, voelen en praten en daar lekker mee te oefenen
Duur: twee, drie of vier dagdelen. Investering: in overleg.

Workshop “Comfort zone”
Wel eens echt uit je comfort zone gestapt en je paniek zone ervaren? In deze carrousel van emoties ga je stapsgewijs op zoek naar je leer- en paniek zone. Eng? Jazeker … leerzaam? Ook! Uiteraard blijf je de baas over je eigen grenzen én word je verleid die op te zoeken en het liefst te verleggen.
Duur: twee dagdelen. Investering: in overleg, afhankelijk van het aantal deelnemers en de gekozen gradatie (light, medium of large)

Training “Bestuurlijke sensitiviteit”
Hoe stem je af op bestuurders en blijf je professioneel in je rol als adviseur? Dit is een interessant spanningsveld voor veel (beleids)medewerkers en managers. In de training concretiseren we bestuurlijke sensitiviteit voor de eigen situatie en kijken we naar het bijbehorende gevoels- en gedragsrepertoire. Bij voorkeur doen de bestuurders ook mee en werken we samen aan herkenbaarheid, transparantie en nog meer vertrouwen.
Duur: twee dagdelen. Investering: in overleg.

Staat uw trainingsbehoefte er niet bij? Laat het mij weten via het contactformulier.

Trainingen worden altijd op maat gemaakt na een uitgebreide intake- en vooroverleg. Het programmavoorstel (draaiboek) behoeft altijd eerst de goedkeuring van de opdrachtgever alvorens de training wordt gegeven.